Історії які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
logo

Історії які ви нам довірили

Онлайн-тренінг «Втрати під час війни: як говорити про них із дітьми?»

Онлайн-тренінг «Втрати під час війни: як говорити про них із дітьми?»

Тренінг на тему «Втрати під час війни: як говорити про них із дітьми?» від програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!», який відбувся 30 червня 2022 року, можна переглянути на YouTube-каналі Фонду Ріната Ахметова та на нашому порталі.

Якщо ви бажаєте отримати відповідний сертифікат слухача означеного тренінгу, то після перегляду відео заповніть анкету зворотного зв’язку, яка знаходиться за посиланням: Тут.

Посилання на анкету також розміщене в описі відео тренінгу на YouTube-каналі Фонду Ріната Ахметова.

ДЛЯ ЧОГО ВАРТО ПОДИВИТИСЯ ЦЕЙ ТРЕНІНГ?

«Для кожного з нас цей тренінг – можливість отримати відповіді на власні запитання, а ще – підтримати того, хто поруч, – коментує спікерка тренінгу «Втрати під час війни: як говорити про них із дітьми?» Любов Лоріашвілі. – Зараз ми стикаємося і ще, на жаль, стикатимемося далі зі страшними повідомленнями про смерть. Тому дуже важливо навчитися правильно їх сприймати та реагувати на них, особливо у спілкуванні з дитиною. Тобто тут подвійний посил – і підтримка власне себе, і підтримка дітей, які поруч. Взагалі, говорити про втрати та смерть усім дуже складно, і дорослим, і дітям. Ми хвилюємося, боїмося зробити боляче. Хочеться сподіватися, що воно само собою пройде, але воно не проходить. Від цього не сховаєшся. Тому бажано знати, що говорити, як підтримати дитину або дорослу людину, яка зазнала втрату. Це як перша психологічна допомога, і ми маємо знати, як її надати правильно».

На тренінгу «Втрати під час війни: як говорити про них із дітьми?»  розглядалися такі теми:

- як допомогти дитині, яка пережила втрату;

- як сказати дитині про загибель близької людини;

- симптоми, через які слід звернутися до невролога (чи іншого фахівця);

- для чого треба попрощатися із загиблим або увічнення пам’яті.

Запитання та коментарі залишайте на   Фейсбук-сторінка "Рінат Ахметов Дітям - Сирітству - ні!" в особистих повідомленнях або коментарях.

Приємного та корисного перегляду!