Історії які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
logo

Історії які ви нам довірили

Пережити жахіття війни: сім’я переселенців із Харкова про літній відпочинок у таборі від Фонду Ріната Ахметова

Пережити жахіття війни: сім’я переселенців із Харкова про літній відпочинок у таборі від Фонду Ріната Ахметова

«Рінат Ахметов — Дітям. Мирне літо дітям України» проходить дещо незвично. Разом із дітьми відпочивають та отримують психологічну допомогу від Фонду Ріната Ахметова також і дорослі члени родини.

Серед учасників — Вікторія та її доньки Марина та Карина. Перший день повномасштабної війни сім’я зустріла в рідному Харкові. Як і більшість українців, рано-вранці 24 лютого Вікторія прокинулася від гучних вибухів.

«Я почула вибухи. Власне, коли під твоїми ногами тремтить ліжко, ти одразу все розумієш», — зізнається жінка.

З кожним днем ситуація в місті ставала дедалі небезпечнішою. Звуки вибухів вдалині змінилися на свист від ворожих ракет над головою. Тоді родина вирішила евакуюватися із Харкова в більш безпечне місце.

Для того, щоби відпочити, забути пережитий стрес та потрясіння, сім’я вирішила долучитися до проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Мирне літо дітям України».

«Про Фонд Ріната Ахметова я знаю давно. Я бачила ту допомогу, яку Фонд надає людям: чула і про врятовані життя, і про гуманітарну допомогу. Це не просто ім’я та прізвище — це щось більше», — каже Вікторія.

Наразі жінка та її доньки можуть не лише гарно провести літні канікули в сімейному колі, але й позбутися переживань та страхів і повернути собі віру у світле майбутнє.

«Тут прекрасні умови, природа, дуже багато свіжого повітря та величезна територія», — додає юна учасниця літнього табору.

Сьогодні Рінат Ахметов — єдиний благодійник в Україні, який системно й масштабно допомагає дітям. За час існування цього проєкту професійну психологічну допомогу та оздоровлення отримали понад 4500 дітей зі всієї країни.