Історії які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
logo

Історії які ви нам довірили

Друга зміна оздоровчого табору «Мирне літо дітям України» - в новому форматі

Друга зміна оздоровчого табору «Мирне літо дітям України» - в новому форматі

Розпочалася друга зміна літнього табору у рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Мирне літо дітям України».

Нагадаємо, що мета цього проєкту — допомогти юним гостям не лише добре відпочити, але й пройти психологічну реабілітацію, якої вони потребують через пережитий стрес війни. Протягом обох змін із відвідувачами працюють досвідчені психологи, які пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова за курсом «Травма війни».

За відгуками дітей, перша зміна була насиченою та позитивною, допомогла відволіктися від переживань та повернути відчуття безпеки й легкості, які є неодмінною складовою щасливого дитинства.

Друга зміна оздоровчого табору «Мирне літо дітям України» - в новому форматі

Цьогоріч другий сезон проєкту пройде дещо незвично — разом із дітьми відпочиватимуть та отримуватимуть психологічну допомогу від Фонду Ріната Ахметова дорослі члени родини (батьки, близькі родичі, законні та тимчасові опікуни).

«Коли щось погане відбувається у нашому житті, організм може несподівано і сильно реагувати на події. Ми, психологи в цьому таборі, допомагаємо людям перепрожити почуття, прийняти реальність і рухатися вперед», — пояснює Людмила Ібрагімова, психологиня Фонду Ріната Ахметова.

Під час другої зміни разом із дітьми відпочивають їхні дорослі родичі. Так, Тетяна та її донька зізнаються: за останні місяці табір — це найбезпечніше й найспокійніше для них місце.
«Без допомоги психологів Фонду Ріната Ахметова ми б не впоралися! До приїзду моя дитина була дуже мовчазною. А тут вже на другий день розкрилася. Велике спасибі вам за наших дітей!», — каже жінка.
За словами психологині Фонду, люди, які пережили сильний стрес, іноді відчувають себе дуже самотніми. У літньому таборі вони розуміють, що не залишилися наодинці зі своєю бідою, адже психологи Фонду допомагають їм побачити майбутнє і рухатись далі.

Сподіваємося, що як діти, так і дорослі зможуть добре провести час та відчути певне полегшення у непрості часи завдяки допомозі кваліфікованих психологів Фонду.