Історії які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
logo

Історії які ви нам довірили

Позитивність: як позбутися негативних думок?

Позитивність: як позбутися негативних думок?

Негативний погляд на життя — звичка, яка може бути подолана за допомогою знань, стратегій та певної поведінки. Змінивши відношення до сприйняття ситуацій і розуміючи причини негативу, ми можемо сформувати позитивне мислення та покращити якість особистого і професійного життя.

Позитивність: як позбутися негативних думок?

Позитивна психологія: ефективні способи позбутися негативу

Щоб зменшити в своєму житті кількість темних фарб і зробити його більш яскравим, варто спробувати впровадити такі методи, зазначає психологиня Фонду Ріната Ахметова Анна Часовникова:

  1. Складіть графік нічного відпочинку. Негативне мислення часто формується на фоні дефіциту сну. Важливо приділяти йому достатньо часу. Вісім годин відпочинку щоденно здатні розбудити позитивний настрій і сприйняття світу.

  2. Записуйте свої негативні думки. Вони часто залишаються без форми, ускладнюючи їхнє визначення. Занотовуючи їх, ми можемо визначити справжні джерела стресу. Цей підхід сприяє розвитку вміння відкрито висловлювати свої думки, полегшуючи вирішення міжособистісних проблем.

  3. Не впадайте в крайнощі. Життя має різні відтінки, і негативне мислення часто свідомо чи несвідомо занурює нас у чорно-білий світ. Важливо розглядати ситуації з усіх боків і розуміти, що майже завжди є позитивні моменти. Такі властивості мислення допомагають зменшити кількість негативу в житті. 

  4. Перестаньте прогнозувати. Погані думки часто виникають через невизначеність. Замість очікування негативних результатів, намагайтеся зібрати більше фактів та деталей про ситуацію, щоб прийняти обґрунтовані рішення.

  5. Робіть ставку на позитивне мислення і відчуття щастя. Важливо не дозволяти негативу перешкоджати розумінню та цінуванню хороших моментів.

Позитивність: як позбутися негативних думок?

Сила думки допомагає розвивати позитивне мислення. Якщо ви навчитеся керувати своїми думками та реакціями, зможете позбутися від негативу та покращите якість свого життя.

Психологиня Фонду Ріната Ахметова Анна Часовникова