Історії які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
logo

Історії які ви нам довірили

Відпочинок, що лікує травму війни: сім’я переселенців із Попасної про літній табір від Фонду Ріната Ахметова

Відпочинок, що лікує травму війни: сім’я переселенців із Попасної про літній табір від Фонду Ріната Ахметова

Друга зміна чергового сезону проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Мирне літо дітям України» — у самому розпалі! Для багатьох дітей, які відпочивають у таборі, це ледве не єдина можливість оздоровитися, знизити стрес від пережитого під час війни і зрештою незабутньо провести літні канікули.

Ольга та її донька Даша — учасниці цьогорічного проєкту. Війна вперше застала родину у 2014 році, у рідній Попасній на Луганщині. Вісім років місто перебувало на лінії розмежування. З перших днів повномасштабної війни ситуація в Попасній ставала дедалі складнішою. Сім’ї вдалося евакуюватися, а вже через 15 хвилин після від’їзду їхній район накрили з «Градів».

Оговтатися від обстрілів і переховувань у підвалах, та — що дуже важливо — повірити у світле та щасливе майбутнє родині допомагають досвідчені психологи, які пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова за курсом «Травма війни».

«У таборі дуже добре. Після бесіди з психологами на душі стає легше. Набагато краще, ніж коли ти сидиш вдома й нема кому виговоритися», — зізнається Даша.

Однією з особливостей цьогорічного сезону «Мирного літа» є те, що разом із дітьми відпочивають і дорослі.

«Дякуємо Фонду Ріната Ахметова за прекрасний відпочинок, психологічну підтримку нас і наших дітей у таких складний час. Ми б самі не змогли собі такого дозволити», — каже Ольга.

Сьогодні Рінат Ахметов — єдиний благодійник в Україні, який системно й масштабно допомагає дітям. За час існування цього проєкту професійну психологічну допомогу та оздоровлення отримали понад 4500 дітей зі всієї країни.

Більш детальну інформацію про проєкт читайте на сайті Фонду https://akhmetovfoundation.org