Історії які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
logo

Історії які ви нам довірили

Відео "З дитиною в укриття". 2 серія

Відео "З дитиною в укриття". 2 серія

Під час війни психологічна підтримка не менш важлива, ніж піклування про фізичне здоров'я, адже пережите може глибоко травмувати людину. Одним з пріоритетів діяльності Фонду Ріната Ахметова є надання психологічної допомоги мешканцям України.

У 2014 році Фонд першим почав надавати психологічну підтримку жителям Донбасу. Сьогодні ж такої підтримки потребує ледь не кожна людина в країні.

У рамках проєкту «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова» Фонд запускає цикл відеороликів із порадами кваліфікованої психологині.

Які прості дії допоможуть стабілізувати психічний і емоційний стан?

Як поводитися з дитиною в укритті?

Як правильно пояснити дитині, що означає сигнал тривоги?

На ці та інші запитання відповідатиме Марина Сорокіна, психологиня, психотерапевтка, екскоординаторка психологічної служби Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов – Спасіння життя». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 млн осіб, з них 3.5 млн врятовано на Донбасі.

З 2014 року 60 тисяч людей отримали якісну консультативну підтримку, 250 психологів пройшли навчання за курсом «Травма війни».


Переходячи в укриття, не забудьте взяти іграшку або улюблену річ дитини. 

Окрім того, можна взяти олівці та папір або пластилін. Діти через малювання та ліплення досить добре проживають свої складні емоційні стани.  

В укритті можна трохи погратись. 

Запропонувати дитині: «Давай ми зараз з тобою пошукаємо 5 найменших предметів і 5 найбільших предметів. 5 червоних предметів та 5 синіх предметів».  

Запропонуйте дитині доторкнутися до різних поверхонь і докладно описати, як вона їх відчуває.  

Можна співати вголос улюблені пісні.  

З молодшими дітьми можна погудіти як паровозики. Можна запропонувати потанцювати під улюблену пісню або музику. 

Пам'ятайте, що тіло реагує на сильний страх певним чином, ніби застигає. Тому дуже важливо внести певну рухову активність, навіть коли ви перебуваєте в укритті. Можна трохи пострибати на носочках або порозтягуватися. Можна скласти руки хрест-навхрест і по черзі поплескати себе по плечах. Якщо у вас є старі газети або папір, зробіть з них сніжки та пограйте з дитиною.