Історії які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
logo

Історії які ви нам довірили

Відео "З дитиною в укриття". 1 серія

Відео "З дитиною в укриття". 1 серія

Під час війни психологічна підтримка не менш важлива, ніж піклування про фізичне здоров'я, адже пережите може глибоко травмувати людину. Одним з пріоритетів діяльності Фонду Ріната Ахметова є надання психологічної допомоги мешканцям України.

У 2014 році Фонд першим почав надавати психологічну підтримку жителям Донбасу. Сьогодні ж такої підтримки потребує ледь не кожна людина в країні.

У рамках проєкту «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова» Фонд запускає цикл відеороликів із порадами кваліфікованої психологині.

  • Які прості дії допоможуть стабілізувати психічний і емоційний стан?
  • Як поводитися з дитиною в укритті?
  • Як правильно пояснити дитині, що означає сигнал тривоги?

На ці та інші запитання відповідатиме Марина Сорокіна, психологиня, психотерапевтка, екскоординаторка психологічної служби Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов – Спасіння життя». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 млн осіб, з них 3.5 млн врятовано на Донбасі.

З 2014 року 60 тисяч людей отримали якісну консультативну підтримку, 250 психологів пройшли навчання за курсом «Травма війни».



Добрий день. З дитиною в укриття. 

Найважливіше, що варто запам’ятати батькам. Психіка дітей влаштована таким чином, що стан дитини безпосередньо залежить від стану дорослої людини. Тобто, що стабільніша та спокійніша доросла людина, то стабільшою та спокійнішою буде дитина.

Якщо ви ще цього не зробили, обов’язково поясніть дитині, що означає сигнал тривоги, сирена: «Коли ти чуєш сирену, це значить, що наші захисники поруч. Зараз вони виявили небезпеку, борються з нею і захищають нас з тобою». 

Потрібно відповідати на всі запитання, які виникають у дітей. 

Намагайтеся говорити спокійним та впевненим голосом. 

Обирайте зрозумілі, адекватні з огляду на вік дитини формулювання. 

Не залишайте запитання дітей без відповіді, це підвищує досить високий рівень тривоги у дитини.